dilluns, 10 de juny del 2013

CONCURS D'IVARS D'URGELL


9 de juny de 2013
Ivars d'Urgell
4ª jornada i última jornada del Campionat de la Terra Ferma

Text i imatges: Marc Rovira
Responsable de comunicació

Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

 
Ivars d’Urgell recupera el concurs de colles amb la presentació de la Dolça Catalunya

La colla Dolça Infern i és Estol-Espígol d’Agramunt es consoliden en les dues primeres posicions

 
Colla Dolça Catalunya
 
Ivars d’Urgell ha recuperat el concurs de colles sardanistes i la prova que complien dins el Campionat de la Terra Ferma aquest diumenge en el marc de la festa major de la població. És el 38è concurs que s’ha celebrat, que ininterrompudament n’havia organitzat des del 1974. L’any passat però, es va haver de suspendre i per això, aquest 2013 s’ha reorganitzat encara amb més il·lusió.
Un símptoma d’aquesta nova empenta ha estat la presentació de la nova colla de la població, la Dolça Catalunya, una fusió de les dues antigues colles del municipi, la colla Estanyina i la colla Margaridoia. Aquesta nova formació no descarta actuar amb continuïtat però encara és una decisió que s’ha de madurar. En canvi, si que és gairebé segur que continuarà la seva trajectòria la colla del Saltem i Ballem ‘Petits eixerits’, que s’ha estrenat també aquest diumenge aprofitant la diada sardanista del poble.
 
Vista general del concurs
 
El temps no ha acompanyat i la pluja ha aigualit una part del concurs tot i que ha permès que es desenvolupés tot a l’aire lliure. La cobla 11 de setembre, que ha entrat a la plaça com si fos una xaranga, acompanyant els gegants de la cercavila de festa major, ha hagut d’aixoplugar-se en el final de la competició mentre que els sardanistes han acabat ballant sota uns pluja incipient.
 
Un total de vuit colles d’adults, a més de les altres categories, han omplert la Plaça Doctor Segarra. La colla Dolç Infern de Lleida i l’Estol-Espígol d’Agramunt han conquerit la primera i la segona posició, com ja va sent habitual en el Campionat. Els han seguit els Xalem de Bellvís, la Verge del Miracle de Balaguer, la Dolça Catalunya, amfitrions, la Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig, la Font de Valldans de Pons i la Jovencells de Cervera.
 
En punts lliures, els d’Agramunt han tornat a aconseguit imposar-se als lleidatans. Pel que fa a la sardana revessa, ‘El cor de la ciutat’ de Carles Santiago, ha estat desxifrada per la Dolç Infern de Lleida, i quatre colles més han resolt una part de les tirades. En les categories infantils, l’Escarlata ha superat els Dimoniets, en alevins, i la Guspira ha guanyat la Colla Infantil del Grup Estol-Espígol i els Demà Jovencells de Cervera.
El 39è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma fa ara una aturada de gairebé dos mesos, un període que els sardanistes de Ponent podran aprofitar per descansar o seguir entrenant i enganxar el tram final de la competició amb millors garanties.
La propera cita, és doncs a Juneda el 24 d’agost vinent. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada