dilluns, 22 de juliol del 2013

CONCURS DE VIC

6 de juliol de 2013
2ona jornada  del Campionat Nacional de Veterans
 


Felip Vallejo

Gran nit de competició sardanista. Una vegada més, Vic ha estat el centre d’atenció del sardanisme de competició, amb  el Concurs més antic del país dels que es celebren actualment. Sota la impecable organització de la Colla Sardanista Riallera, enguany ha arribat a la 88ena edició, que ha aplegat la 2ª Jornada del Campionat de Catalunya de veterans, amb 6 colles, més 18 colles de competició  lliure i 5 colles locals.
Puntualment, la cobla Ciutat de Cornellà, ha donat  l’entrada a les colles al recinte central de la Plaça Major, amb el galop de presentació, envoltat pel públic que seia als centenars de cadires posades per l’ocasió.

                                                   Colles Toc de Dansa i Sabadell al Galop de presentació / Imatge:E. Capdevila
 
Seguidament ha començat la competició amb les 29 colles a la plaça.  
En el Campionat Nacional,  la primera sardana ja deixa veure la forta pugna en els tres primers  llocs de la taula. El primer lloc el comperteixen les colles Sabadell i Roques Blaves, relegant a la tercera posició a una Tocs de Dansa, amb una actuació més fluixa de la que ens té habituats. A la  segona sardana la Sabadell es desenganxa de Roques i Tocs es veu superada per la Ressò, que havia quedat en quart lloc a la primera sardana.
La taula de classificacions la tancan per aquest ordre a les dues sardanes Juventut Sardanista i Dansaires de Maig. 
Caldrà seguir amb atenció com es va desenvolupant aquest campionat, per veure com es van posicionant les colles a la taula, de cara a la final de Cornellà de Llobregat el 6 d'octubre.
Per altra banda, les colles Trapelles, Petits Galzeran, Cabirols, Encís i Trenc d’Alba han estat les guanyadores en les seves corresponents  categories  en la competició lliure.
Per finalitzar, s’han interpretat  la sardana de Germanor i l’esperat galop de sortida, tradicional en aquest concurs, i diverses sardanes per a tothom.

                                                                                                              Sardana de Germanor / Imatge: F. Vallejo
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada