dilluns, 14 d’octubre del 2013

VERDÚ

12 d'octubre de 2013
11ena Jornada del Campionat de la Terra Ferma

La Dolç Infern, més a prop del títol

El concurs de Verdú acaba amb quatre sardanistes del GSM lesionats
 
                                                                                     Concurs de Verdú / Imatge: Marc Rovira
 
Marc Rovira
Responsable de comunicació
www.sardalleida.org
 
La festa del Vi d'aquest cap de setmana ha estat l'escenari del concurs de colles sardanistes de Verdú, que aquest 2013 complia el 28è aniversari amb la presència de 9 colles, totes elles de la demarcació de Lleida. El Bacus 2013 doncs, va servir perquè els sardanistes del GSM, amb la colla Dolç Infern, demostressin una vegada més la seva superioritat al campionat i fessin un pas més per aconseguir el títol. La colla va aconseguir la primera posició, al davant dels sardanistes d'Agramunt, la colla Estol-Espígol, que han quedat en segona posició. La colla Verge del Miracle de Balaguer, la Somni de Lleida i la Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig van seguir la classificació, que tancaven la Xalem de Bellvís, la Font de Valldans de Ponts, la Brut Natura de les Borges Blanques i els Jovencells de Cervera.
 
 
La revessa, un tema de Carles Santiago, va ser desxifrada pels de Balaguer i la Dolç Infern, mentre que en punts lliures, els d'Agramunt van tornar a conquerir la primera posició amb la interpretació d''Aigua Xelida' també de Carles Santiago. La Dolç Infern, la Sol Ixent la Somni i la Brut Natura per aquest ordre, van seguir els Estol-Espígol.
 
 
En la categoria d'alevins, l'Escarlata va superar els Dimoniets, mentre que en Infantils, amb la presència de tres colles, la Guspira es va imposar als Demà Jovencells i als petits del Grup Sardanista Estol.
 
 
Un tast de vins, una encesa d'espelmes, el concurs de piar raïm o de llançament de ceps, la llangonissada i el concert, van ser altres actes d'aquest Bacus 2013. que un altre any va incloure la prova sardanista dins el programa d'actes i va permetre combinar a la perfecció la tradició dansaire amb la tradició de l'elaboració vinatera que commemora aquesta festa.
 
 
El proper concurs del 39è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma serà diumenge vinent a Preixana. Aquesta, serà l'avantpenúltima prova avanç de concloure el certamen, al novembre, a Balaguer.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada