dilluns, 18 de març del 2013

JUNEDA, LA GRAN FESTA DE LES COLLES

CAL FELICITAR A L'AGRUPACIÓ SARDANISTA DE JUNEDA PER L'EXCEL·LENT ORGANITZACIÓ

4art Aplec Jove amb les cobles Lo Castell i Contemporània / Imatge: Felip Vallejo

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Juneda la Cloenda del Campionat de Catalunya 2012. No ha estat una Cloenda com les que hem viscut en els últims anys, podriem qualificar-la com a trencadora, amb un cap de setmana molt intens. 20 hores d'activitat, on els actes s'anaven succeint segons l'edat dels dansaires a qui anaven dirigits.

Dissabte, 9 de març
Felip Vallejo
 
Assemblea general de la UCS / Imatge: F. Vallejo
A les 5 de la tarda de dissabte començava amb la recepció de les colles. Malauradament, al cap d'una estona la pluja feia acte de presència, anul·lant-se les activitats al carrer per a petits i joves, mentre que es celebrava l'assemblea anual de la UCS i un concert de cobla i cor, al teatre de la població.


Seguidament, es va procedir a l'entrega de premis a les colles de la catgoria de veterans i de les insígnies i reconeixements de la UCS. Simultàneament al poliesportiu començava la 4a edició de l'Aplec Jove, amb la cobla Lo Castell obrint la ballada i, després del sopar popular, amb la Contemporània, que presentà dues sardanes del seu nou disc sardaxou.


Entrega de premis a les colles juvenils i grans / Imatge: F.Vallejo
Ja arribant a la mitja nit, al mateix emplaçament arribà l'hora de l'entrega dels premis en les categories Juvenil i Gran. A ritme de la música del grup Txarango, es van acostar a l'escenari per recollir els guardons de la temporada.
Per acabar la jornada, l'esperada Festa Jove, amb dos DJ'S de renóm, fins a altes hores de la matinada.
Diumenge va tenir els més petits com a protagonistes, amb una gimcana infantil i l'entrega de Premis de les categories aleví i infantil.
Els grans van poder gaudir d'una visita turística per la vila.
 










Diumenge, 10 de març 
Àlex Coca

Després d’una tarda i nit moguda, les colles infantils i alevins van llevar-se als volts de les 8 del matí per preparar-se pel seu matí. I dic seu perquè era un matí dedicat exclusivament a ells.
 
A les 8.30 es dirigien a la carpa per tal d’agafar forces. A les 9 començaven a la Pl. Catalunya tot un tou de jocs i activitats per a que gaudissin en companyia de la resta de colles. Uns inflables, una pista de futbol, uns patinets, etc s’havien instal·lat per tal d’amenitzar-los l’espera al repartiment de trofeus. 
A les 12 començà l’entrega de premis. Uns pallassos van ser els encarregats de dur a terme la cerimònia, intercalant riures, aplaudiments, onades... Un toc d’humor pels més petits de la competició va ser el que va caracteritzar aquesta entrega. Entre els premis, destacar la primera posició en cada categoria: Petits Tarragona Dansa, de Tarragona, en infantils i Trapelles, de Sabadell, en alevins. 
Una cloenda diferent, una cloenda diferenciada per a cada edat, una cloenda 20, 20 hores “non-stop” on es va veure satisfeta les necessitats de cada dansaire. 
Dono la meva enhorabona a l’Agrupació Sardanista de Juneda per la seva idea i per la seva feina i també a la UCS per la seva feina durant l’any i permetre als organitzadors que enguany dugessin a terme aquesta cloenda.
 
Entrega de premis a les colles infantils i alevins / Imatge: Enric Capdevila

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada